KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli
Hakim Bayraktar
bingolonline@hotmail.com

Muhalefete gerek yok! Siz size yetersiniz!

27 MART 2022 PAZAR 20:11
39
4315
11
AA aa

Günlerden Pazar, mekân Haydar Köz Çay Evi…

Sırtını güneşe dayamış, diziyle sehpayı itekliyor, topuğuyla tabureyi geriyordu.

Sohbet koyulaşıyor, telaşlı garson Ramazan ise anlamsız cümleler eşliğinde tepsiden aldığı çayları ardı ardına masaya vurarak bırakıp uzaklaşıyordu.

Çaya attığı şekeri karıştırırken kaşığı hışımla vurduğu bardaktan yükselen ses, bardağı çatlatacak kadar sert, öfkesini patlatacak kadar çetindi!

Konu siyasetten başlayıp memleketin tüm meselelerine uzanıyordu.

Gerginliği sözlerine yansıyor, zaman zaman ifade edemediklerini mırıldanırcasına kendi iç dünyasına fısıldıyordu.

Kabullenemiyordu!

En çok da mensubu olduğu iktidar partisindeki yanlışları…

“Nedir seni bu kadar üzen. Anlat hele derdini” dediğimde, artık ok yaydan çıkmış, sitem dolu cümle dizelerinin ardı arkası kesilmemişti.

Ve tabi ki öncelik partisiydi…

  • İnsanları anlayamıyorum hocam. Çıkar savaşları arasında hissediyorum kendimi. Samimiyetten uzak, tek dertleri makam ya da bir iş koparma olan insanların arasında gönül verdiğim partim için bir şey yapamamak beni geriyor. Parti kademesinde bile samimi olmayanları görünce üzülüyorum. Adam iktidar partisinin teşkilatında ama muhalifler gibi çalışıyor. Lakin bunun farkında bile değil!

Neden böyle düşünüyorsun ki?

  • Hatırlar mısınız, 2015 öncesini… Herkes partide yer almak için canhıraş çalışırdı. Aileler, bölgeler, aşiretler ve dahası… Herkes partide bir hâkimiyet olmasa da iyi bir güç elde etmenin telaşındaydı. Hatta yer alamayanlar küsüyor, seçimlerde bunun bile hesapları yapılıyordu, ‘acaba küskünler kimden yana tavır takınır' diye. Hatta o zamanlar partisi için insanlar can atıyordu adeta. O süreçte insanların samimiyetini ölçmek daha zordu. Son 3-4 yıldır samimiyet bitti, herkes çıkarının derdine düştü. 2021'den itibaren de muhalefetin “AK Parti tükendi. Bu dönem son, artık iktidar el değiştirecek” söylemlerine kapılıp partisinden ümidini kesenlerle gelecek seçime hazırlanmaya çalışıyorlar! Öyle ki, muhalefetin eleştirmediği kadar onlar kendi partilerini, bürokratik düzenlerini eleştiriyorlar. Çocuğu işe girememişse, bir menfaat elde edememişse, bir isteği yerine getirilmemişse canhıraş bir şekilde eleştiriyorlar. Partisinin seçilmişlerine muhalefetten daha fazla yükleniyorlar. Öyle bir aşamaya geldi ki, muhalefet sussa bunlar kendi partilerinin dibini oyar da, sarsıntının etkisi koca bir partiyi yıkar geçer.

Bunları neden konuşmuyorsunuz? Gidip anlat parti yetkililerine!

  • Kimi kime şikâyet edeyim hocam? Söyleyince, seni de çıkarcı diye yaftalıyorlar. Kimse tabanı dinlemiyor. Mühür onlarda, sultan onlar. Aslında herkes olanların farkında! Sadece izlemekle yetiniyorlar. Taban diyoruz ya, tabana da inmiyorlar zaten. Bu iktidar bu şehre hiç mi bir şey yapmadı? Bunca yatırım yapıldı da hiç anlatabildiler mi? Bürokraside onca hizmet, alınan cihazlar, yapılan yatırımlar vs. Bunlar iktidar desteği olmadan mı yapılıyor? Yaptıklarını anlatamayıp muhalefetin eleştirilerine kapılıyorlar. Öyle kapılmışlar ki, onlar bile artık inanmışlar AK Partinin gideceğine.  Ama bir kararsızlıkları, hatta tereddütleri de var. Ya gitmezse? İşte bu ikilem arasında ne partilerini savunabiliyorlar, ne de gemiyi terk ediyorlar. Öylece kalıyorlar, kaldıkça da yarar sağlayamıyorlar. Hatta zarar verdiklerini bile söyleyebiliriz. Teşkilat uyuyor, seçilmişler arasında da sosyal medyada bir birini etiketleme yarışı, toplantı paylaşımları vs… Başka ne görüyorsunuz?

Sosyal medyada da etkili olmak önemli değil mi sence?

  • Teknoloji çağını yaşıyoruz, tabi ki önemli. Ama iktidar partisinin mensupları bu alanda da çok pasif. Dedim ya, parti hizmetlerini, iktidarın şehre kazanımlarını daha sosyal medyada anlatamayacak kadar acizler. Partiye bakınca bir sinerji göremiyorsunuz. Her siyasi kendi kadrosunu oluşturmanın derdinde. Çok çalışan ya da faydalı olanları değil, çıkarlarına hizmet edenleri arıyorlar. Ne kadar çok söz dinlerseniz, o kadar çok kıymetlisiniz. Muhalefet partilerini geçtim, kendine sözde muhalif bir kimlik biçen ve sosyal medyada yazdıkları sayesinde kamuoyunda alan açma çabasında olanlar bile partiye ayar çekebiliyor, bürokrasiyi baskı altına alabiliyor. Bunlara sıcak yüzlerini gösteren, hatta ‘hatamı yazmasınlar' diye yüz veren siyasiler bile var. Sosyal medya yoluyla resmen partiyi ve bürokrasiyi terbiye etmeye çalışıyorlar ve partinin seçilmişleri de bu insanlara hadlerini bildirmek yerine kıymet biçiyor. Parti daha nasıl ezilsin ki? Bunu görüp sosyal medyadan ayar profesörü olmaya yeltenenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Şunun farkındalar; “Eleştirirsem kıymetliyim. İyi olunca dikkate almıyorlar, çirkefleşince kıymetim oluyor. O yüzden bu yolla rol çalayım, kendime alan açayım” diyorlar. Beceriyorlar da…

İnsanlar ‘bana bulaşmasınlar, çirkeflikle uğraşamam' diye de uzak kaçıyor olamaz mı?

  • Zaten böyle dedikçe bu tipler daha da azıyor. Oysa üzerine gidilse, bu tiplerin kirlilikleri ortaya çıkarılsa belki de bu kadar bağıramayacaklar. Resmen partiyi, bürokrasiyi, hatta şehri esir almışlar. Öyle değilse de öyle hissettiriyorlar.

Tek sorun bunlar mı? Partinin hiç mi hatası yok?

  • Tabi ki parti politikalarına dair de eleştirilerimiz olabilir. Şuan ekonomik sorunlar insanları bunaltmış vaziyette. Bunu kimse inkâr etmiyor. Ama hiç mi iyi icra edilen bir politika yok? Hiç olmasa toplumun içine çıkıp, ‘kardeşim kriz var ama bizler yanınızdayız. Düzelecek' bile diyemiyorlar. Gerçi daha parti politikalarını bile anlamıyorlar ki, savunmasını nasıl yapsınlar! Nasıl ki Cumhurbaşkanının etrafında iş bilmeyen, kendi çıkarları doğrultusunda fikir beyan edip partiye zarar verenler var, yerelde de benzer tablolar yaşanıyor. Demin bahsettiğim sosyal medya fedaileri bile, partisi için canla başla çalışanlardan daha fazla kıymet görüyor. İnsanlar bunu gördükçe partiden uzaklaşıyor. Ve bu, ‘iyiliğin, fedakârlığın kıymeti yok' algısı tabana yayılıp güç yitirilmesine sebep oluyor. Gelecek seçim için endişeliyim. İnsanlar partiye kırgın. Ama Erdoğan'dan başkasını da lider olarak kabul etmiyorlar, Cumhurbaşkanlığı'nda da bu yönde desteğin süreceğini düşünüyorum. Ama yerelde tablo karmaşık, erime sürüyor. Seçilmişler toparlayıcı güç olmak yerine kendi yerlerini garantiye almanın telaşındalar. Halktan kopuk bir anlayış hakim. Kısacası kaygılarım çok.

İçini döktüğü için ses tonu biraz daha yumuşamıştı ama öfkesinin dindiği söylenemezdi.

Son bir hışımla ayaklandı; “Kalk gidelim hocam. Boşuna yoruyorum kendimi. Nasılsa düzelmeyeceğiz. Hem muhalefete gerek yok. Zarar vermede biz bize yeteriz” dedi ve gitti…

Sizce haklı mı?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91101)
31 Mart 2022 Perşembe 17:10
Beceriksiz olanlar mühim koltukları terk etmesini bilmelidir. Aksi takdirde hem kendisine hem de koca ülkeye zarar verecektir ki veriyor da! Ama asıl problemimiz yoneticilerden çok iyi bir sistemin oturmamış olmasıdır. Toplumun şahıslara partilere bağlı olması zarar asl olan sistemin oturmasidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90994)
28 Mart 2022 Pazartesi 13:09
Halkın sesi olmak, işte gazetecilik budur. Tebrik ederim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90990)
28 Mart 2022 Pazartesi 12:22
Adalet sistemindeki çarpıklıklar ve ekonomi bitirdi erdoğanı! Abbas yolcu!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90987)
28 Mart 2022 Pazartesi 10:26
Aman dikkat Hakim bey! Sonra sizi şahit yazarlar...! Siz Kelile ve Dimne diliyle yazmaya devam edin.Hem de her iki tarafa çekilebilecek türden... Hani bu işin kurdu var, kuşu var...(Katırcılar filmi repliği misali)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90978)
28 Mart 2022 Pazartesi 00:58
Yerinde tebitler Hakim bey. Malesef öyle hale geldikki sormayın. Ha bire tükeniyoruz. Gün ola devran döne, iste varsın o zaman görsünler bizi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90975)
27 Mart 2022 Pazar 23:38
Milligöruş ile başlanan siyasî bir harekat ilk başarısını yine yerel yönetimlerde örgütlü çalışmalar.
Yaparak semeresini Başbakan çıkararak taçlandıran daha sonra bölünerek yine kendi içinden yeni bir oluşum 20 yıllık iktidar yarattılar.örgütlü hareketin yerini ağalar şex ler aşiretler aldı yani güçlü insanlar yönetmeye başladı A.K.P artık fikir partisi deyil lider partisi Turgut özal lın muadili.Bingol siyasî geçmişine bakarsak akraba eş dost aşiret bölgecilik siyaseti hüküm sürmüş ve bunun sonuçları bugün o kahvehaneler 'de ınsanlar kızgınlıklarını dile getiriyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90972)
27 Mart 2022 Pazar 22:33
Haklı ama eksik. Partisine neredeyse toz kondurtmamaya çalışmis. Partisinin yaptığı haksızlıkları adaletsizlikleri çok basite almış, neden adam akıllı partiye sahip cikilmiyor diye veryansın yapmış. Ya bu sefer eskiden Parti'nin savunulacak çok tarafı vardı ama akp artık diğer kötü partilere çok benzedi, kim nefesini savunsun ki. İsteseler de savunamazlar zaten.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90971)
27 Mart 2022 Pazar 22:26
Bugün yaşadığımız ekonomik yıkımın baş mimarı erdoğandır. bu yazıda bahsi geçen partili şahıs hala Erdoğan'ı paklamanin derdinde yanlış teşhisle hastayı tedavi edemezsiniz anlayin artık bırakın insanları putlastirmayi yönetemiyor artık zorlamanın anlamı yok..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90970)
27 Mart 2022 Pazar 22:22
Haklı değil tabiki AKP'nin ve Erdoğan'ın bu ülkeye anlatacak hikayeleri kalmadı. Abbas yolcu bağlasan durmaz. hin bes!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90969)
27 Mart 2022 Pazar 21:54
Baskanim kalemine saglik . Herseyi yine oldugu gibi gercek ci yazmissin .. herseyin hayirlisi olsun . Rabbim ulkemize zeval vermesin
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın