KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 PerÅŸembe
23 °C Kısmen güneşli
Abdullah Bildik
BelirtilmemiÅŸ

Kim gelsin?

23 MAYIS 2022 PAZARTESÄ° 20:56
19
5412
2
AA aa

GeçmiÅŸten günümüze kadar bir toplumu yöneten (iktidar) ve bunlara karşı varlığını sürdüren gruplar veya yapılar (muhalefet) var olagelmiÅŸtir. Farklı isimler ile var olan bu yapılar, Demokrasi ile birlikte siyasi partiler olarak adlandırılmış ve yayılmıştır.

Ülkemizde de Cumhuriyetin kuruluÅŸu ile tek partili sistem döneminde küçük çapta da olsa muhalif kesimler olmuÅŸ ve nihayetinde çok partili döneme geçilmiÅŸtir.

76 yıldır çok partili süreç devam ederken birçok siyasi parti kurulmuÅŸ, kimisi kapatılmış ve kimisi de kapanma durumunda kalmış, nihayetinde bugün ülkemizde 120 siyasi parti varlığını sürdürmektedir ancak bunlardan 27'si seçime girme hakkına sahiptir.

Siyasi partiler; Ülkenin yönetimini daha iyi yürütüp halkın ihtiyaçlarına cevap vermek, ülkenin kalkınması için mücadele edip iç ve dış tehditlere karşı muhafaza görevini yürütmek ve ülkenin geleceÄŸini teminat altında tutmak amacı ile kurulurlar.

Tüm bu faydalı sebepler için var olduktan sonra geliÅŸtirdikleri politikalar ile amaçları uÄŸruna mücadelelerine devam edenler olduÄŸu gibi amaçlarından uzak kalanlar da vardır. 

Cumhuriyet döneminden itibaren 27 yıl tek başına iktidar olan CHP'den sonra en uzun süre iktidarda kalan (20 yıl) AK Parti'nin yaptığı hizmetler elbette göz ardı edilemez.

Bu hizmetleri yaparken uygulanan usuller ise eleÅŸtirilebilirken kamuya alımlar/adalet/imtiyaz ve pozitif ayrımcılık adı altında yapılanlar ile yatırım yetersizliÄŸi de eleÅŸtirilmektedir. 
Irak/Suriye politikaları, Ortadoğu Projesi, Avrupa Projeleri/Antlaşmalar da eleştirilen konular arasında...

‘Siyasetin limanının ahlak' olduÄŸunu belirtenlerin bile kendinden olanlar ve olmayanlara karşı tutumları ile bunlara karşı mücadele edenlerin de aynı ÅŸekilde kendinden olanlar ve olmayanlar bakışı; aslında iki kesim arasında pek farkın olmadığını da sergilemektedir.

Kendinden olanın yanlışına yanlış diyemeyip karşı tarafın doğrusuna da doğru diyememek siyasi ahlakın değerini yansıtmamaktadır.

‘GerçeÄŸi bilip susanlar, gerçeÄŸi bilmeyip söyleyenler kadar tehlikelidir.'

GerçeÄŸi haykıran ve yanlışın çığırtkanlığını yapmayan topluluk gerekir siyasi ahlak için...

*             *             *             *             *

Genel seçimler yaklaşırken; Ak Parti Ä°ktidarının devam etmesi gerektiÄŸini düÅŸünenler ile Ak Parti'nin miadını doldurduÄŸundan baÅŸka bir iktidarın gelmesi gerektiÄŸini düÅŸünenler olarak seçmenin iki kesime ayrıldığı görülse bu ikinci kesim de;

‘ErdoÄŸan gitsin yerine kim gelirse gelsin' ile ‘ErdoÄŸan gitmeli ama yerine ülkenin refahını, toplumun huzurunu tesis edecek biri/ekip gelmeli' olarak ikiye ayrılıyor.

Ekonomik sıkıntıların baÅŸ gösterdiÄŸi ve birçok noksanlığın da dile getirildiÄŸi günümüzde ‘ErdoÄŸan yönetiminin miadını doldurduÄŸunu, metal yorgunluk yerine metal çürümenin yüz gösterdiÄŸini' belirtip ‘ErdoÄŸan yönetiminin yerine yeni bir yönetim olması gerektiÄŸi' sıkça dile getirilmektedir.

“Yönetimde olduÄŸu gibi birçok alanda sıkıntının yaÅŸandığını ve bunun için iktidar deÄŸiÅŸikliÄŸini gerekli gören ve gelecek kiÅŸinin/iktidarın ise;

Ülkeyi bu ekonomik sıkıntılardan kurtaracak,

Üretim/yatırım ve ihracata öncelik verecek,

Halkın kültür ve deÄŸerlerini batılı ülkelerin beklentilerine feda etmeyecek,

Ä°mtiyazlılara deÄŸil halka imkânlar sunacak,

Devlet planlaması için teÅŸkilat kuracak,

YaÅŸam kalitesini yükseltip zorunlu giderlere yönelik düzenlemeler yaparak sosyal dengeyi saÄŸlayacak,

Yönetimde ve paylaşımda adaleti tesis edecek,

54'üncü hükümet gibi denk bütçe yapabilecek'

... gibi bir çok sebebi gerekçe göstererek iktidar deÄŸiÅŸikliÄŸini isteyip ve bunu da hakkıyla yapanın iktidara gelmesini istemek en tabii haktır.

‘Büyük bir tepeyi aÅŸtığında insanın bulacağı ÅŸey, daha aşılacak çok tepelerin olduÄŸudur.'

Önümüzde büyük tepe olarak görünen seçimden sonraki tepelerde nefessiz kalmamak ve hep birlikte tepeleri aÅŸmak için seçim sonrasındaki iktidarın da nasıl olması gerektiÄŸi hakkında politika üretip sonrasında da dizimizi dövmemek için varsa alternatifi deÄŸerlendirip güçlü tutmak ya da alternatif olmak gerekir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir KullanıcÄ (@Misafir_100000)
21 Mart 2023 Salı 13:40
ben .sadece liyakat. ve insanca bi yasam diliyorum.tabii. ki saglıklı.ve özgür bir dünya. hayatlarin. çok ucuz.olmadiği./ hayatların bi pazarının olmadigi. biyasam.ve kaliteli yönetim.diliyorum. aksamlari.sabah sabahlari aksam olarak gören.bi.anlayiş .olmasin.anlayan anladi...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92837)
01 Haziran 2022 Çarşamba 21:28
Tek bir örnek bile durumu açıklamaya yeterli Söze gelince faiz konusunda Nass var diyorlar ama 20 yılın sonunda geldiğimiz nokta devletin borç ödemelerinde faiz ödemesi ana parayı geçti
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın