KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2024 Salı
4 °C Yağmur

Hobi olarak başladı, üretime geçti

Bingöl'de genç girişimci İlhami Yalçın hobi olarak evinin bodrum katında başladığı İstiridye Mantarı üretiminde siparişlere yetişemeyince 200 metrekarelik alanda üretime geçti. Ay da 2 ton mantar üreten Yalçın siparişlere yetişemez oldu.

Hobi olarak başladı, üretime geçti
15 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 18:05
17
10070
7
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde yaşayan evli 2 çocuk babası İlhami Yalçın (28), askerden döndükten sonra mantar yetiştiriciliğini araştırıp evinin bodrumunda hobi olarak üretim yapmaya başladı. Üretimde ve müşteri bulmada başarılı olan Yalçın, ardından 50 metrekarelik bir alanda daha sonra 200 metrekarelik yerinde üretimini arttırdı.

Bingöl'ün yanı sıra Diyarbakır, Batman, Van, Elazığ ve Muş dahil bir çok ilden sipariş alan Yalçın, ayda 2 ton mantar üreterek hem ekonomiye katkı sunmaya hem de geçimini bundan sağlamaya başladı.

Hobi amaçlı evinin bodrum katında başladı

Mantar işine başlama sürecini anlatan İlhami Yalçın:“ Uğraş olsun diye hobi amaçlı başladım. Önce kendi evimin bodrumunda daha sonra 50 metrekarelik bir alanda devam ettim. Bu işe başlarken amacım sade bir mantar üretmek değildi. Daha önce doğada yetişen mantar ve marketlerde yediğim mantarın lezzetini biliyorum. Arada dağlar kadar fark vardı. Benim amacım tamamen doğadaki haliyle ve lezzetiyle bunu üretmekti. Bunun üzerine bayağı bir araştırma yaptım ve daha sonra kompostonun içine neler koyulabilir, mantar daha lezzetli hale nasıl getirebilir diye düşündüm ve bu şekilde yapmaya karar verdim" dedi.

Birçok ilden sipariş alıyor

Şuan da üretimini 200 metrekarelik bir alanda yapmaya devam ettiğini aktaran Yalçın; “Aylık 2 tona yakın bir üretimim mevcut. Bunu ilçe ve ile anca yetiştirebiliyorum. Diyarbakır, Batman, Van, Elazığ ve Muş illerinde de üreticiler var ama mantar kaliteli olduğu için o iller dahil her taraftan sipariş alıyorum. Birkaç ay sonra daha talepleri karşılayacak bir yere geçiş sağlamayı umuyorum. Orada üretime devam edeceğim. Şuan yanımda 2 kişiyi istihdam ediyorum. Mantarın verimi, kalitesi arttıkça siparişlerimiz de artıyor. Buna bağlı olarak da eleman ihtiyacımız olacak” diye bilgi verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54541)
16 Ocak 2020 Perşembe 22:30
Genç muş arasında baraj yapımından dolayı yaklaşık 5 -6 uzun tünel demiryolu tarafında kullanılmamaktadır mantar yetiştiriciliği ve patates deposu için kulanılabilir hayırlı çalışmalar diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54540)
16 Ocak 2020 Perşembe 22:26
En sevdiğim iş size nasil ulasa bilirim bu konu icin sizinle gorusmem lazim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54525)
16 Ocak 2020 Perşembe 03:47
Girişimci arkadaşı tebrik eder başarılar dilerim bir yorumcu kardeşimiz organizede boş binalar var demiş çokta doğru demiş ama bu binaları yaptıranların kırk yıllık boş tutup değerli yapma hesapları var öyle kolay değil orda bişey yapmak nasıl bu memleket gelişecek kalkınacak gerçek girişimcilerle sayınızın artması dileğiyle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54524)
15 Ocak 2020 Çarşamba 23:35
Helal olsun inşallah işlerini dahada büyütür de diğerlerine örnek olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54519)
15 Ocak 2020 Çarşamba 21:34
Organize sanayide boş boş binalar var. Umarım bu haberi okuyan bir yetkili gel kardeşim yerin hazır der
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54517)
15 Ocak 2020 Çarşamba 20:30
Helal olsun. Kahvehaneler memleketi -Ben de Gençliyim- Genç'te böylesine güzel bir üretim faaliyeti takdire şayandır.
19.03.2024
01:18
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.
19.03.2024
01:17
'Şehit aileleri başımızın tacı, gazilerimiz onurumuzdur'
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuşan Genç Kaymakamı Güzel; 'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir. Her zaman yanınızda olacağız' dedi.
19.03.2024
01:15
Bingöl`de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
19.03.2024
01:15
'Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
Kebude; '1915 Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür ve Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
19.03.2024
01:13
AFDK Yozgat Bozokspor`a ceza yağdırdı!
AFDK Yozgat Bozokspor'a ceza yağdırdı!
Bingöl'de oynanan ve bir dizi gerilimlere sahne olan Yeni Genç Muratspor - Yozgat Bozokspor maçında sportmenliğe aykırı hareket eden 3 Bozoksporlu futbolcu ve kulüp antrenörüne ceza verildi. Kulübe de ayrıca para cezası kararı çıktı!
19.03.2024
01:12
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
Bir dönemin güldüren ve düşündüren adamı Yusuf Buyankara, 12 yıl aradan sonra sahneye döndü ve gösterisinde izleyenleri kahkahalara boğdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın