KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

'Bütçe adil dağıtılmalı'

'Bütçenin adil bir şekilde dağıtılmasıyla birçok şey yapılabileceği matematiksel olarak ortada iken, garibandan alıp zengine veren 2023 bütçesinin sahibi AKP iktidarını da halkımızın vicdanına bırakıyoruz.'

`Bütçe adil dağıtılmalı`
25 KASIM 2022 CUMA 15:50
14
1290
8
AA aa

Saadet Partisi İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, 2023 yılı bütçesi ve son bir haftada ilimizde yaşanan olaylarla alakalı basın açıklaması yaptı.

Tiryaki, “2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülürken, tartışmaların düzeyi ve kullanılan dil ve üslup anlamında, rahatsız edici bir bütçe süreci yaşanıyor. Tartışmaların düzeyi açısından genel olarak düşük düzeyli bir süreç işletiliyor. Buna rağmen bakanlıkların bütçe teklifleri üzerindeki görüşmeler genelde gerilimli bir ortamda yapılıyor. Örneğin, atanmış bir bakanın halk tarafından seçilmiş milletvekillerine karşı kullandığı ağır küfür ve hakaretler içeren sözler etik olarak kabul edilmezliği bir yana, beraberinde Bütçe hakkının yok edilmesi anlamında ciddi bir sorgulamayı da gerekli kılıyor. Bütçe görüşmelerinde bunlar yaşanırken, bu durumlara sessiz kalan Plan ve Bütçe Komisyon başkanı  Sn Cevdet Yılmaz'ın, milletvekili seçildiği ilimizde de kendi teşkilatlarının maruz kaldığı haksızlıklara karşı sessiz durmasına anlam veremiyoruz.”

“ZULÜM BİZDENSE BEN BİZDEN DEĞİLİM”

Tiryaki; “Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, Mağdur kim olursa olsun yanındayız. Zira son bir hafta içerisinde Karlıova ilçemizde iktidar partisinin belediye başkanı ve ilçe başkanına karşı yürütülen haksız linç girişimine ses çıkarmayan, İl başkanlarının tehdit edilmesine karşı da sessizliğini koruyan Sn Yılmaz'ın aksine Saadet Partililer olarak bizler bu durumlara karşı çıkıyoruz.  Karlıova İlçemizde bulunan Bingöl ailesinden bir gencin uyuşturucu madde taşımasına yönelik yanlış fiilin tüm aileyi özellikle de İktidara yakın aile bireylerini zan altında bırakmasına Saadet Partisi olarak bizler karşı çıkıyoruz. Çünkü hukukta suçlu: fiili işleyen kişidir, olayla alakası olmayan uzak, yakın akrabalar değil.   Karlıova geneli 500 civarı seçmeni bulunan Bingöl ailesi,  İlçe merkezi ve merkeze bağlı kanitaht mahallesinde yoğun yaşadıklarından, aile bireyleri birçok partide görev yapmaktadır. Akp (Belediye başkanı ve İlçe başkanı), Chp (İlçe başkanı), Mhp (Yönetim Kurulu üyesi),Deva(İlçe başkanı),Gelecek(İlçe başkanı), Hüdapar (İlçe başkanı), Hdp (Yönetim Kurulu üyesi) nerdeyse tüm partilerde görev alan ailenin fertlerinden iktidar mensuplarını  zan altında bırakmak durumuna ; biz Saadet Partililer karşı çıkarken Sn. Cevdet Yılmaz'ın bir şey dememesi de  anlaşılır bir durum değildir.

Bunun yanı sıra AKP İl başkanı Sn. Haşim Sağlar'ın evine kadar takip edildiğini, tehdit edildiğini söylediği durum karşısında, muhalefet partilerinin çoğu bu durumu kabul etmemiş, İl başkanını aramış veya en azından bir tweet atmışken,  Sn. Yılmaz'ın bu konu hakkında da sessiz kalmış olması anlaşılır bir durum değildir.”

“İLİMİZDEKİ MESELELERE SESSİZ KALIYORSUNUZ, BARİ ÜLKE BÜTÇESİNE BİR FAYDANIZ OLSUN”

Tiryaki; “Yaşanan olaylara karşı sessiz kalan Sn. Yılmaz'ın emeğinin olduğu AKP'nin 2023 bütçesini de halkımızla paylaşmak istiyoruz. Bütçe Ülkemize faydalı mı zararlı mı halkımız karar versin.

 2023 bütçesi 4,5 Trilyon Gider- 3,8 Trilyon Gelir(%80 e yakını vergi) olan bir bütçe. Yaklaşık 700 Milyar açığı bulunan 2023 bütçesinde, affedilmesi planlanan vergi miktarı 900 Milyar civarında. Bu miktarın 150 Milyara yakını asgari ücretlinin vergi borcudur ki Saadet Partisi olarak Asgari ücretliden vergi alınmamasını destekleriz. Geriye kalan yaklaşık 750 Milyar(2023 bütçe açığından fazla)  Kur korumalı mevduata,5li çeteye ve para babalarının vergi borçlarına ve zengine ayrılan para.  Oysa birkaç zengine aktarılacak 1 yıllık 750 Milyar ile neler yapılabilir; Beslenmesine ekmek koyamayan öğrencilerimizin olduğu bir dönemde. Ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaöğretim düzeyinde okuyan 19 milyon öğrencimize,1 Yılda 182 günlük eğitim süresince, 20 TL'lik yemekten günde 20 kez yemek verilebilir. 1 Milyonluk evlerden,  750 bin ihtiyaç sahibi insana ücretsiz ev verilebilir. 80 Milyon vatandaşımızın her birine yaklaşık 10 bin TL verilebilir.5 kişilik bir aileye yıllık 50 bin TL eder. 50 Milyonluk fabrikalardan 15000 adet yapılabilir. Ülkemizdeki 8 buçuk Milyon Emeklinin her birine yılda 80 bin TL para verilebilir. Yaklaşık 8 Milyon Üniversite öğrencisinin her birine yıllık 90 bin TL para verilebilir. Yaklaşık 1Milyon 150 bin Öğretmenimizin her birine yıllık 700 bin TL verilebilir. Aylık 10 bin TL ye çalıştırılacak yaklaşık 6buçuk milyon insan istihdam edilebilir.  Kamuda çalışan yaklaşık 5milyon memurumuzun her birine yılda 150 bin TL verilebilir. İhtiyaç sahipleri listesini çoğaltabiliriz.”

“YÜZLERCE ESNAF İŞLERİNİN İYİ GİTMEDİĞİNDEN ŞİKÂYETÇİ”

Tiryaki; “Son bir hafta içerisinde ziyaret ettiğimiz yüzlerce Solhan, Genç ve Karlıova esnafımız iş yapamamaktan şikâyet ederken, 27 TL'ye sattığı yumurtayı 57 TL'ye aldığını söylerken 2023 yılı bütçesinin esnafı, çiftçiyi, köylüyü, memuru, öğrenciyi, emekliyi düşünmediği ortada. Bütçenin Adil bir şekilde dağıtılmasıyla birçok şey yapılabileceği matematiksel olarak ortada iken,  garibandan alıp zengine veren 2023 bütçesinin sahibi AKP iktidarını da halkımızın vicdanına bırakıyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96610)
26 Kasım 2022 Cumartesi 22:21
Fatih abey welle sen cuk gizel konişti. Rebbim senden rezi olsun. amin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96606)
26 Kasım 2022 Cumartesi 12:47
Çok çalışkan dinamik bir başkan, şehrin geleceği acısından helal olsun diyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96605)
26 Kasım 2022 Cumartesi 12:13
Saadet vakti geldi 2023
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96603)
26 Kasım 2022 Cumartesi 00:37
Bingöl esnafını iyi bilen ve halkının halinden gerçekten anlayan bir başkan profiline sahip olmanız memleketimiz için büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Söz hakkı size geçtiğinde neleri değiştireceğinizi gayet iyi bilmeniz ise insanların refah seviyesini yükselteceğinden eminiz başkanım. Gerekli çalışmalar sonucunda sizi Bingölde söz sahibi görmek ve bu çalışmalarınızı hayata geçirmek dileğiyle. Bingölü bilen ve halinden anlayan başkan profilini sizde görmek büyük mutluluk. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96600)
25 Kasım 2022 Cuma 20:41
Kıymetli Başkanın bu inancı yitirmeyeceğini daima halkla beraber gerçekleri savunacağına inanıyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96599)
25 Kasım 2022 Cuma 20:31
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah ülkenin sizin gibi değerlere ihtiyacı var saatlerimizi saadetin iktidarına ayarladık bekliyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96598)
25 Kasım 2022 Cuma 20:18
Allah sizin gibilerin sayısını arttırsın başkanım Allah razı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96597)
25 Kasım 2022 Cuma 20:15
Gün gelecek AKP de bulunan gariban 2.3.4. ayak takımı insanların bile Saadet partisince haklarının aranabileceğine inanmıştım ama bukadar çabuk deil Allah sizden razı olsun başkanın acaba ilin ve ülkenin gündemine düşen ve görevini eksiksiz aşk ve tutkuyla yapabilen başka bir başkan tanımıyorum
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın