KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Kuruldu

Bingöl'de faaliyet yürüten yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu 'Bingöl için fikrim var' sloganıyla bir araya gelerek, Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu oluşturdu.

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Kuruldu
02 EKİM 2022 PAZAR 20:55
4
1877
10
AA aa

Bingöl'ün sorunlarına katkı sunmak için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, platform kurdu. "Bingöl için fikrim var" sloganıyla oluşturulan Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu'nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Platformun Sözcülüğüne Seyfan Der Başkanı Orhan Açıkbaş, Sekreterliğine Çavuşlar Derneği Başkanı Ahmet Kerey seçildi.

STK'ların bir araya gelmesinin önemine vurgu yapan Açıkbaş, platform vesilesiyle seslerinin daha gür çıkacağını belirterek, Bingöl'ün sosyal, kültürel ve toplumsal sorunlarına daha etkili çözümler bulabileceklerini söyledi.

-"BİR İTFAİYECİ MİSALİ YANGINI SÖNDÜRMELİYİZ"

Platformun amacı ve faaliyet alanları hakkında bilgi veren Açıkbaş, "Her gün gelişen büyüyen şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi ilimizin sorun ve sıkıntılarını çözmek adına önemlidir. İlin sorunlarına katkı sunmak isteyen diğer paydaşlarımız ile işbirliği halinde sorun ve sıkıntıları ortak akılla çözüme kavuşturmak adına hareket edilecektir. Ortak amacımız ilimizin her mahallesi, her ilçesi, her köyü ayırt etmeksizin bir bütün çalışarak örnek bir il olmasıdır. Kardeşlik iklimi içerisinde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşama arzumuz var. Bunu gerçekleştirmek adına en birinci vazifemiz istişare ve çözüm diyalogu olacaktır. Bizler adeta bir itfaiyeci misali nerede duman varsa aidiyetine, mesleğine meşrebine etnik kimliğine bakılmaksızın o yangını söndürmeliyiz" dedi.

-"BİNGÖL İÇİN BİR FİKRİM VAR” DİYEN HER KESİN DESTEKLERİNİ BEKLERİZ"

Sosyal ekonomik alanlarda kadın, çocuk, engelli, genç ve yaşlıların hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yapacaklarını aktaran Açıkbaş, karşılaşılan sorun tespitlerin yanı sıra şehrin sosyolojik ve fiziksel gibi her bir konu ile alakalı toplum içerisinde varlık gösteren uzman kişiler ve kurumlarla ortak çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Açıkbaş, "İlimiz ve ilçelimizdeki STK'ların bir araya gelerek yaşadığımız memleketimiz için ideallaerin gerçekleşmesi ve şehrin gerçekleri olan bu oluşumların bir dayanışma içerisinde bir araya gelme fikri hasıl olmuş ve ortak istişareler sonucunda toplumların ortak paydaları olan STK'ların bir arada olması faydalı ve gerekli görülmüştür. İldeki STK'ların bileşenleri ile birlikte varlık gösterip insiyatif alması önemlidir. Bu gaye ve amaçlarla memleketimiz gerçeğimiz Olan Bingöl'ümüz için kutlu bir yola çıkma kararı alınmıştır. Bu oluşumun belirlenen amaç ve hedeflerine ulaşması için Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu'na “Bingöl için bir fikrim var” diyen her kesin desteklerini bekleriz" diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95834)
03 Ekim 2022 Pazartesi 21:54
İlin kıymetli STK larini bir araya getiren Platformun üyelerini tebrik ediyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95833)
03 Ekim 2022 Pazartesi 21:53
Yorum yapan saygı yoksulu uyuzlar 45 in üzeri dernek var diyor...Yahu kahvede 2 adam bulup çay içemeyecek olan bu medya salaksorleri dolmuş masallah .... Platform a nasıl ulaşabiliriz biri cevap yazabilirmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95832)
03 Ekim 2022 Pazartesi 21:50
Yorumlara bakıyoruz da ne kadar .... varsa yorum yapmış yahu gidin bir bakın ne oluyor ne bitiyor bir dinleyin sonra o edepten yoksun yureginizdekileri dökün
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95828)
03 Ekim 2022 Pazartesi 20:11
Şu her ota bota itiraz eden yorumcular da şöyle k...larını kaldırıp birşey yapsa da, memleket kalkınsa. Herşeye itiraz, herşeye şikayet, herşeye eleştiri... Ama gel elini sok taşın altına desen, yoksunuz. La bir takdir etmesini, tebrik etmesini öğrenin. Oturduğunuz yerde işiniz gücünüz eleştiri. Yeter da.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95817)
03 Ekim 2022 Pazartesi 08:34
Medyatiklik ayağına bak gerisi önemli değil. Adam zaten medyada gözükmek için çabalıyor. Sen inanıyor musun ki hizmet için birşeyler yapılıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95816)
03 Ekim 2022 Pazartesi 08:26
Forbes dergisinin 2021 yaşanabilir şehirler listesinde Bingöl 69'uncu sırada yer almaktadır. Kumaş ve kalite ortadayken bunu değiştirmek de imkansız olduğuna göre, çıkıp da boy göstermenin bir anlamı yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95810)
02 Ekim 2022 Pazar 23:47
Benimde bir fikrim var, siz ne yapacaksınız merak ediyorum. Neyi değiştireceksiniz??
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95805)
02 Ekim 2022 Pazar 22:14
Hepsi menfaat peşinde memleket bahane. Gerçek ve dürüst STK lar olsa bu memleket bu halde olmazdı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95803)
02 Ekim 2022 Pazar 21:38
STK lar olmazsa olmaz lakin bingoldeki STK lar maalesef sosyal ve siyasal birçok konuya kör sağır ve dilsiz. Geçtiğimiz günlerde engelli derneği 4 yolda hakları için bir eylem yaptı bu STK lar destek verdiler mi? Yine de umitvar olmak istiyorum, memleketimizin hayrına olsun dileklerimle..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95802)
02 Ekim 2022 Pazar 21:25
Ütopyadan öteye gidemeyecek fikirler için bol olsun dayanışmanız.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın