KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Bingöl Afrika dostluk köprüsü

Bingöllü iş insanları ile Afrika ülkesi Benin iş insanlarını bir araya getiren iş insanı Yılmaz Demir ile Benin Endüstriyel Yeniden Yapılanma ve İyileştirme Genel Müdürü Tonato Airy, iş gezisi için Bingöl'e geldi.

Bingöl Afrika dostluk köprüsü
20 OCAK 2022 PERŞEMBE 16:20
4
3095
5
AA aa

Bingben Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Başaran ve yönetim kurulu üyeleriyle karşılanan Yılmaz ve Airy'nin, Bingöl'de başta Vali Kadir Ekinci ve diğer kurumları ziyaret etmesi bekleniyor.

Bingöl iş insanlarının Benin'deki ortakları arasında yer alan Airy, oraklarını ziyaret etmek ve iş ortamlarında görmek için Bingöl'e geldiğini belirterek, Benin'de çok projeleri olduğunu söyledi.

Ariy, şunları söyledi:

"Yılmaz Demir Bey ile ortak karar verdiğimiz bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan çok mutluyum. Bingöl'deki ortaklarımı ziyaret etmek ve Türkiye'yi görmek için geldim. Daha önce hiç Türkiye'ye gelmemiştim. Bu ziyaret bir fırsat oldu benim için. Bingöl'deki arkadaşlarımız daha önce Benin'e geldiler, onları burada gördüm. Büyük işler yapmak için büyük makinelere gerek yok, gönüllü insanlar olsun yeter. Bingöl'de olmaktan mutluluk duyuyorum."

Ülkesinde iki kimliği bulunduğunu hatırlatan Airy, bunlardan birincisinin yatırımlarla ilgili devlet görevlisi, ikincisinin ise iş insanı olduğunu ifade etti.

Doğup büyüdüğü topraklara vefa borcunu ödemek için bir şeyler yapmak için çırpındığını anlatan iş insanı Yılmaz Demir ise iki ülke iş insanları arasında köprü olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Memleketi Bingöl'de olmaktan büyük onur duyduğunu anlatan Yılmaz Demir, "Amacım Bingöl ile Benin arasında köprü oluşturmak ve Bingöllü iş insanlarını Afrika pazarıyla buluşturmak, tanıtmak ve ihracat hacmimizi artırmaktır." dedi.

Yılmaz Demir, Türkiye'den Benin'e mobilya sektöründe yatırım yapmaya karar verdiklerini ve bunun için araştırma yaparken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın tavsiyesiyle Bingöl'ü tercih ettiklerini hatırlatarak, işin yüzde 70'ninin tamamlandığını belirtti.

Bingöllü iş insanları ile Benin'de bir mobilya fabrikası kurulacağını anlatan Demir, "Çalışmak isteyen Bingöllü arkadaşlarla Benin'e gittik, gezdiler, gördüler. Daha sonra bir fabrika kurmaya karar verdik. Şuanda işin yüzde yetmişini bitirmişiz diyebilirim. İş ve işlemler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Afrika'ya yatırım kararı alan Bingben Yönetim Kurulu Başkanı Başaran da kendilerinin de daha önce iki kere Afrika'yı ziyaret ettiğini hatırlatarak, misafirlerinin ortaklık yapısı ve gelinen noktada yapılan çalışmalar konusunda bilgi alış verişinde bulunacaklarını söyledi.

Misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Başaran, "Bu ziyaret aslında güçlü bir işbirliği yaptığımızın sinyalidir, göstergesidir. Bu ziyareti önemsiyoruz. Bütün ekibi hazır kıta bekliyoruz. Afrika'da ortaklarımız alt yapı çalışmalarını sürdürüyor, bizde burada makine ve ekipman temini konusunda büyük mesafe kat ettik. Yakın zamanda inşallah işimize start vereceğiz. Orada çok ciddi işler yapacağımıza inanıyorum. BU işlerinin yapılması durumunda hem ülkemize hem de Bingöllümüze ciddi anlamda katkı sağlayacağına umuyoruz. İnşallah çok kısa sürede Bingöl'den Afrika'ya bir dostluk köprüsü kuracağız." diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88743)
26 Ocak 2022 Çarşamba 13:25
Güzel bir şeyde. Birde en yakınımızdakine de dost diyebilseydik iyi olurdu. İllaki yabancı olması mı lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88629)
21 Ocak 2022 Cuma 15:22
Way way way bunlar hepsi sizmisiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88627)
21 Ocak 2022 Cuma 10:45
Allah muvaffak etsin umarım hedeflenen seviyeninde üstüne çıkarak haketiğiniz yeri alırsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88625)
21 Ocak 2022 Cuma 00:18
Ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın