KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Servi ybo'dan tubitak-4006 bilim fuarı

Servi Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından birbirinden farklı projelerin yer aldığı TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Fuarda, öğrenciler tarafından geliştirilen çeşitli projeler görücüye çıktı.

Servi ybo`dan tubitak-4006 bilim fuarı
23 NİSAN 2017 PAZAR 20:34
0
3056
0
AA aa

TÜBİTAK ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Temel ve Ortaöğretimde Bilim Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Bilim Fuarlarının Düzenlenmesi” alt protokolü kapsamında, bütün il ve ilçelerde birçok okulda TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı sergileri organize ediliyor. Genç ilçesi Servi Yatılı Bölge Ortaokulu da hazırlamış oldukları projelerle TUBİTAK-4006 Bilim Fuarlarına başvurmuş ve başvuruları kabul görmesi ardından Genç'te Bilim Fuarı düzenledi.

Genç Servi Yatılı Bölge Ortaokulu, okul yönetimi ve öğretmenlerin el birliğiyle düzenlenen fuarda öğrencilerin projeleri görücüye çıktı. Birçok dalda ve onlarca projenin sunulduğu Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü. Genç ilçesi Kültür Merkezi'nde kurdele kesimi ile açılışı yapılan TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı'na kaymakam Hasan Hüseyin Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, Eğitim Bir-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, okul müdürü Sedat Dinç ve diğer okul müdürleri ile birçok öğrenci katıldı.

Fuar sonrası açıklama yapan okul müdürü Sedat Dinç; ‘Bu fuarla öğrencilerimiz bilimsel raporlamayı, bilimsel sunum becerilerini kazanmış ve bilimsel çalışmaların önemi öğrenciler tarafından uygulayarak ve yaşayarak öğrenilmiştir' dedi. Dinç, “Okulumuz öğrencileri ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Yunus Güven ve Müzik Öğretmeni Gizem Ergün danışmanlığında hazırlamış oldukları projelerle TUBİTAK-4006 Bilim Fuarlarına başvurmuş ve kabul görmüştür. Öğrencilerimiz hazırladıkları projeler Genç Kültür Merkezi yerleşkesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda sergilenmiştir. Buradaki amaç, farklı gelişimsel ve bilişsel düzeydeki öğrencilerimiz bu projeleri yaparak araştırma tekniklerini, bilimsel raporlamayı, bilimsel sunum becerilerini kazanmış, öğrenciler bilimin eğlenceli taraflarını görmüş, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların önemi öğrenciler tarafından uygulayarak ve yaşayarak öğrenilmiştir. Öğrencilerimiz bir birinden güzel bilgi, birikim, hayal, ufuk, çalışma ve emeğin hâkim olduğu projeler sergilediler. Fuarımız, gezenler tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Bu vesile ile fuarda emeği geçen kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın