KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

O, her yönüyle örnek alınacak bir şahsiyettir

'Hz. Peygamber ve Güven Toplumunun İnşası' temalı Kutlu Doğum programında konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Hz. Muhammed'in her yönüyle örnek alınması gereken ulvi bir şahsiyet olduğunu söyledi.

O, her yönüyle örnek alınacak bir şahsiyettir
23 NİSAN 2017 PAZAR 20:41
0
1854
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından “Hz Peygamber ve Güven Toplumunun İnşası” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Hz Peygamber ve Güven Toplumunun İnşası” temalı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sunumunu Bingöl İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu'nun yaptığı programa; Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra, Rektör Prof. Dr. İbrahim çapak, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Üniversite Genek Sekreteri Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, il Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Müftüsü Mecit Can, HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Memur- Sen İl Başkanı Mücahit Çelik, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, Akademisyenler, kurum amirleri, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"HZ. PEYGAMBER HER YÖNÜYLE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR ULVİ ŞAHSİYETTİR"

Programda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise “Bizde Hz Peygamberi en güzel şekilde örnek alır, hayatımızı ona göre dizayn ederiz. Hz Peygamber her yönüyle örnek alınması gereken bir ulvi şahsiyettir. Başta kendimizden başlayarak, kendi nefsimizi ıslah etmekten başlayarak Hz peygamberi örnek almalıyız. Kendimizden başladıktan sonra ve kendi ailemizden, kendi çocuklarımızdan, kendi kardeşlerimizden ve kendi komşularımızdan başlamamız gerekecek. Aksi halde uzaktan başlayarak, kedimiz dizayn ve ıslah etmeden, bir takım şeylerle uğraşmak çok da fayda getirmez düşünüyorum. Bu program yeni dönüşümlere yeniden kendimizi fark etmeye ve dönmeye vesile olur diye ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz, islam coğrafyasında yaşananlara dikkat çekerek, Hz Muhammed'e her zamankinden ihtiyaç olduğunu söyledi.

“İNSANLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN AHLAKİ DEĞER BİR KRİZ ORTAMINA SÜRÜKLENMİŞ DURUMDA”

İnsanlığın ahlaki açıdan büyük sorunlar yaşadığına dikkati çeken Gündüz, “İçinde bulunduğumuz coğrafya bizi de yakından ilgilendiren, etkileyen bir şiddet çatışma sarmalında olduğuna şahit oluyoruz. Öyle ki dünyanın her tarafından bir şekil çeşitli ulusların şu içinde yaşadığımız coğrafyada kendilerine bir güç kapma, yer açama amacıyla bölgeyi nasıl cehenneme çevirdiklerini, milyonlarca insanın evinden, yurdundan olduğunu Türkiye'de 3 milyona yakın mültecinin bu savaşta göç ederek, ülkemize misafir olarak sığındığını biliyoruz. Yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Ahlaki açıdan insanlık çok ciddi sorunlar yaşıyor. İnsanları birbirine bağlayan ahlaki değer; merhamettir, iyiliktir, İslam'dır, bağışlamadır bütün bunlar ciddi manada tamamen bir kriz ortamına sürüklenmiş durumda.” diye belirtti.

“NEREYE GİDİYORSUNUZ?”

Allah'ın Kur'an'da “Nereye gidiyorsunuz” buyurduğunu aktaran Gündüz, “Gerçekten nereye gidiyoruz. Bu soruyu önce şahıs olarak kendimize sormamız lazım. İçinde olduğumuz toplum olarak soru sormamız lazım. Bağlısı olmakla övündüğümüz bu dinde, bu dinin kitabı ve Peygamberi ile ilişkilerimiz hangi durumda. Günlük hayatımızda yaşadığımız değerlerimizi, değer yargılarımızı nereden alıyoruz. Allah'ın Kitabı Resulün sünnetini hayatımızı ne kadar etkiliyor. Gerçekten bu soruları kendimize sormalı ve üzerinde kafa yormaya son derece muhtaç durumdayız. Hz Peygamber Aleyhisselam, bugün gerçekten her zamankinden belki daha fazla anlaşılması üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken bizim için bir rehber ve bir önderdir.” şeklinde konuştu.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger de “Selam olsun kutlu Nebiye, selam olsun âlemlere rahmet olarak gönderilen O Peygambere, selam olsun ötelerden bize muştular getiren son Peygambere. Onun çağında yaşamayı ne kadar istedik, ancak biz öyle bir çağa duçar olduk ki, ‘Ebu Leheb, Ebu Cehil ölmedi diyorlar, Ebu Cehil, Ebu Leheb çağlar, kıtalar geziyor Ya Resulullah' şairin ifade ettiği gibi. Kıtaları Ebu Cehil'lerin, Ebu Leheb'lerin istila ettiği bir zamana denk geldik. ‘O Müminler bir binanın tuğlaları gibidir' buyuruyor, Ama bugün Müslümanların halini keşke görmeseydik. Müslümanların duçar olduğu durumu birbirine düşmüş olmaları, bırakın bir vücudun organları, azaları gibi kenetlenmeleri, Türk, Arap, Zaza diye birbirine düşürüldüğünü, namuslarının kirletildiğini, dünyanın bütün sırtlanlarının, emperyalistlerinin İslam coğrafyasını taru- mar ettiklerine şahit olmaktayız. Ondan dolayı bizarız, utanç içindeyiz Ya Resulullah” dedi.

"Miraç hadisesini duyunca, ‘O söylüyorsa doğrudur' diyen Hz. Ebu Bekir'in o dağ gibi imanına talip olmamız gerektir." diyen Köşger, "Biz Sıddık'in imanına yetişmesek bile tüm ifsatlara, müsteşriklere ve dine saldıranlara rağmen, gönlümüzden coşarak, La ilahe illallah Muhammedün Resullah demek istiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın