KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Model uçaklar semalarda

Bingöl Üniversitesi Dağcılık Havacılık Kulübü ile Türk Hava Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği radyo kontrollü model uçak eğitiminden sonra yapılan model uçaklar, Bingöl semalarında uçuruldu.

Model uçaklar semalarda
28 NİSAN 2016 PERŞEMBE 02:38
0
2053
0
AA aa

 Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen radyo kontrollü model uçak imalat kursuna katılan öğrenciler, başladıkları model uçak imalatının meyvelerini almaya başladı.

Simülasyon çalışmaları, aerodinamik dersleri ve teorik dersler sonrası başlayan uçuş eğitimleri, Bingöl Merkez Ilıcalar Beldesi yolunda gerçekleştirildi.

Ilıcalar yolunda oluşturulan pistte uçuş eğitimi gören kursiyerler, 13. kilometredeki geçici uçuş pistinde uçakları havalandırdı. Gerçekleştirilen uçuşa üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Genç MYO Müdürü Prof. Dr. Alaaddin Yüksel, Üniversitemiz Genel Sekreteri Saim Aydın, Türk Hava Kurumu Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay, Model Uçak Öğretmeni Aydın Aydeniz ve kursiyerler katıldı.

Çapak, “Üniversitemiz Dağcılık Havacılık Kulübü ile Türk Hava Kurumu'nun ortaklaşa düzenlediği kurs ve uçuş eğitimlerinden sonra gerçekleştirilen uçuşlar çok güzeldi. Keyif vericiydi. Buna benzer etkinliklerin Bingöl'de gerçekleştirilmesi ve sürekli hale getirilmesi gerekir. Bingöl Üniversitesi olarak bizler de bunun öncülüğünü yapıp her zaman destek vereceğiz” dedi.

Eğitim için Bingöl'e gelen Model Uçak Öğretmeni Aydın Aydeniz ve THK Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay, beklenenin üzerinde gerçekleşen katılımla uçuş eğitimlerinin bir hayli neşeli geçtiğini ifade ettiler.

Yaptıkları açıklamada THK tarafından yıllardır amatör sportif havacılık faaliyetleri ile ilgili yoğun eğitimler verildiğini ve bu eğitimlerin ücretsiz olarak devam ettiğini belirten Kıtay ve Aydeniz, “Model uçağın yanı sıra paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken, kanat planör eğitimlerinin de verildiğini söyledi. Kısa süre içinde üniversite yerleşkesinde yapımının bitirilmesi planlanan model uçak pisti ise bu eğitimleri alan ya da alacak vatandaşlar için ayrı bir mutluluk. Birçok şehirde başlayıp popüler hale gelen model uçakçılık yakın zamanda Bingöl'de de drone,  fpv ya da havadan görsel çekim yapabilecek meslek alanı anlamı dışında hobi faaliyeti olarak da ilgi göreceğe benziyor” şeklinde görüşlerini dile getirdiler. THK olarak Bingöl'e yamaç paraşütü kurslarını açmak için de çalışma yürüttüklerini belirten THK Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay, “Yamaç paraşütüne uygun arazi bulabilirsek ilimizde bunun için kurs açmayı düşünüyoruz. Amacımız gençlerimizi kötü ortamlardan soyutlayarak, ülkemize kazandırmak ve onlara havacılığı sevdirmektir. Söz konusu projeye büyük desteklerinden dolayı başta Bingöl Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere Proje Danışmanı ve Genç MYO Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Alaaddin Yüksel ile Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın