KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Kardeş ili uğurladık

​'kardeş şehirler projesi' kapsamında bingöl'e gelen gümüşhaneli heyetin ziyareti sona erdi. heyettekiler, bingöl'den memnun bir şekilde ayrıldıklarını belirttiler.

Kardeş ili uğurladık
22 EYLÜL 2017 CUMA 23:18
0
2027
0
AA aa

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Bingöl -Gümüşhane-buluşması"  kapsamında Bingöl' gelen ve üç gün boyunca kentte değişik ziyaretlerde temaslarda bulunan heyet Bingöl'den ayrıldı.

Proje kapsamında aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve il protokolünün bazı üyelerinin de yer aldığı bir heyetten oluşan Gümüşhaneli heyet, üç gün boyunca kentte çeşitli ziyaret ve temasların ardından kardeş şehir Bingöl'den memnun olarak ayrıldıklarını dile getirdi.

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, aynı proje kapsamında Bingöllü kardeşlerinin de bir ay önce Gümüşhane'ye geldiklerini hatırlattı.

Kendilerinin de iade-i ziyarette bulunduklarını aktaran Erdem, "Bingöl'de kaldığım süre zarfı içinde çok iyi bir karşılama gördük.  Ardından hiç ara vermeden çok sıcak, samimi, içten ilişkiler, dürüst candan bir program sergilediler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu ziyaretlerin lokal olarak yapıldığını ifade den Erdem, içinde gençlerin, farklı meslek grupların da yer aldığı geniş çaplı organizasyonların yapılması gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül de 1983-1987 yıllarında Bingöl'ün Solhan ilçesinde öğretmenlik yaptığını belirterek 30 yıllık hasretini giderdiğini söyledi.

Gül, "İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen 'Kardeş Şehirler Projesi'  çok güzel oldu. Bu tür şeylerin sonu iyi olur. Devamı gelmesi lazım. Halkların birbirlerini tanımalarına vesile olur. Kardeşliğe vesile olur" dedi.

"BU KARDEŞLİK PROJESİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VARDI"

"Kardeş Şehirler Projesi'nin koordinatörlüğünü yapan Ahmet Külekçi, "Gümüşhaneli heyet, Bingöl'de üç gün boyunca iyi bir şekilde ağırlandılar. Bingöl'de olmaktan mutluluk duyduk.  Buradaki insanlarımız bizleri çok iyi ağırladılar. Bingöl Valimiz ve il ve ilçe belediye başkanlarımız, kurum amirlerimiz ve herkes, üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Emin olun bu kardeşlik projesini çok ihtiyacımız vardı. Gittiğimiz her yerde Doğu'da, Güneydoğu'da inanılmaz misafirlikler görüyoruz. Zaten bu, Doğu'nun güzel bir kültürüdür. Buralara gelen insanlar en iyi şekilde ayrılırlar. Gümüşhane ve Bingöl'de kardeşliği pekiştirerek, arkadaşlar ve dostluklar kurarak buradan ayrıldılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Heyetin içinde olan Gümüşhane Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Özgün ise izlenimlerini şöyle aktardı: "Kardeşlik projesine vesile Muhammed Safitürk'e Allah rahmet eylesin. Biz zaten hep kardeştik. Atalarımız, bizler hep aynıyız. Bu coğrafyayı paylaşan insanlar hep kardeş olmuşlardır. Biz biriz. Buraya gelmekten çok mutlu oldum. Hayalimde hep doğuyu gezmek vardı. Nasip oldu geldik, gezdik.  Şükürler olsun ki bu coğrafyada yaşıyoruz. Allah Bingöllü kardeşlerimizden razı olsun."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın