KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Doğuya 70 milyar liralık yatırım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğuya 70 milyar liralık yatırım
26 AĞUSTOS 2016 CUMA 23:29
0
1413
0
AA aa

Aktay, parti genel merkezinde bir grup gazeteci ile sohbetinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin'deki konvoyuna yönelik saldırıya değinen Aktay, “Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan saldırı bütün Türk milletine, siyasete yapılmış bir saldırı. Biz kendimize yapılmış bir saldırı gibi addettik” dedi.

Aktay, “Bu tipik taşeron marifetiyle ve taşeron mantığıyla bir yerlere ihale edilmiş bir yerlere satılmak üzere tasarlanmış bir saldırı ve bir eylem oldu. Eylemin yapılma biçiminden çok net bir biçimde anlaşılıyor”  değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıyla farklı kesimler arasında gerilim oluşturarak, Türkiye'de bir kaos yaratılmak istendiğine dikkat çeken Aktay, “Türkiye'de bir ana muhalefet partisi liderini, konvoyuyla birlikte hedef alarak bir katliama niyetlenmenin ne tür sonuçlar doğuracağı iyi hesaplanmış ama çok şükür amacına ulaşmamıştır.” diye konuştu.

Gaziantep'teki saldırıyı da anımsatan Aktay, "Bu insanlık suçudur, insanlıktan tamamen feragat etmeyi beraberinde getiren bir suçtur. Burada ölenlerin büyük çoğunluğu çocuktu." dedi.

Saldırı ile neyin hedeflendiğinin açık olduğunu vurgulayan Aktay, "Bu şehirde böyle bir eylemi yapmanın hedefi burada çok sayıda Türk ve Kürt birlikte yaşamaktayken, burada bir Türk-Kürt çatışması çıkarmak çok açık." değerlendirmesinde bulundu.

DOĞUYA 70 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Aktay, Merkez Yürütme Kurulu toplantısında terör konusunun ağırlıklı olarak görüşüldüğünü bunun dışında, "Kardeşlik ve Gönül Köprüleri" kapsamında Güneydoğu'da ramazan ayında başlattıkları faaliyetlerin devamına ilişkin çalışmaların da değerlendirildiğini ve bu çalışmaya Muş, Bingöl ve Bitlis'in de eklendiğini ifade etti.

Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.  

AK PARTİ'DEN İHRAÇ

AK Parti teşkilatlarında var olan FETÖ'cü yapılanmaya dair bazı çalışmaların da toplantıda ele alındığını belirten Aktay, "Dört ilçe belediye başkanı FETÖ ile bağlantılı olmaları dolayısıyla, AK Parti'den ihraç edildi." dedi.

Aktay, Erzurum Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Giresun Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Konya Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ile Nevşehir merkeze bağlı Nar Belde Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş'un partiyle ilişkilerinin kesildiğini, Başaran ileAkarçeşme'nin FETÖ soruşturması kapsamında, daha önce tutuklandıklarını belirtti.

AK Parti'de 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ ile bağlantısı olanların tespit edilerek, partiden uzaklaştırıldığını anımsatan Aktay, bu süreçte yapılan il ve ilçe kongrelerinde çok sayıda il ve ilçe başkanının görevinden alındığını bildirdi.

“DAİŞ'İ AKLIYOR OLSAYDIK PKK İLE BİR TUTMAZDIK”

Gaziantep saldırısını yapan faillerin arkasındaki terör bağlantılarının araştırıldığını ifade eden Aktay, "Gaziantep failinin henüz açıklanmamış olmasını DAİŞ'i perdelemek olarak görmüş bazıları, bunu kabul etmiyoruz. Biz DAİŞ'in herhangi bir cinayetini perdelemek gibi bir tavır içerisinde olamayız, buna zaten ihtiyaç duymayız. Bir cephede DAİŞ'le, bir cephede PKK ile mücadele ediyoruz. ‘PKK ile DAİŞ'i birbirinden ayırt etmiyoruz' dediğimizde bizim için ‘DAİŞ'i aklıyorlar' diyorlar. DAİŞ'i aklıyor olsaydık PKK ile bir tutmazdık. Bazıları hala anlamakta güçlük çekiyorlar anlayabilecekleri şekilde söylüyoruz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın